Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

1112

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ εκδήλωση στην οποία τιμήθηκαν οι δωρητές του πλοίου από το 1985 έως σήμερα και έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πλοίου.

Την εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα των προσκεκλημένων ο Κυβερνήτης του πλοίου Αρχιπλοίαρχος Σ. Χαραλαμπόπουλος Π.Ν., ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων τη σπουδαιότητα των δωρεών και ότι υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα αυτές να συνεχιστούν για την αναγέννηση του πλοίου, το οποίο αποτελεί σύμβολο ενότητας, αξιοπρέπειας και αισιοδοξίας.

Ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχος Ν. Τσούνης Π.Ν., ευχαρίστησε θερμά τους δωρητές για την σημαντική συνεισφορά τους στην αναπαλαίωση του Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ και έκανε τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας στην οποία είναι χαραγμένα το ονόματα των δωρητών και η οποία έχει λάβει μόνιμη θέση παραπλεύρως των Ναυαρχικών διαμερισμάτων του θωρηκτού. Ακολούθως, ο Αρχηγός επέδωσε στους τιμώμενους τον θυρεό του πλοίου.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο ιερέας του Πολεμικού Ναυτικού Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μαρμαρινός και στην οποία συμμετείχαν και οι δωρητές.

Τρεις μαθητές του Εθνικού Ωδείου με επικεφαλείς την καθηγήτριά τους κα Β. Βούρτση, προσφέρθηκαν ευγενικά και επένδυσαν μουσικά την εκδήλωση, παίζοντας κλασσικά κομμάτια στο ιστορικό πιάνο του Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ.