Παρουσίαση της Β’ έκδοσης του Βιβλίου «Μεθ’ ορμής Ακαθέκτου»

1160

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Θ/Κ «Γ. Αβέρωφ» η παρουσίαση της Β’ έκδοσης του βιβλίου «Μεθ’ ορμής Ακαθέκτου» του συγγραφέα, ιστορικού Υποπλοιάρχου(ΕΦ/Ο) Παναγιώτη Γέροντα ΠΝ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αθηνών κος Διονύσιος Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστροπής Στρατιωτικής Ιστορίας Υποστράτηγος Γεώργιος Ραχμανίδης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΝ, Ναύαρχοι ε.α καθώς και πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων.

Κατά την έναρξη της παρουσίασης ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού, Πλοίαρχος Ιωάννης Διαμαντάκης ΠΝ απηύθυνε χαιρετισμό και παρουσίασε τις τρέχουσες και μελλοντικές ενέργειες της Υπηρεσίας. Ακολούθησε ο συντονιστής ιστορικός Δρ. Ιωάννης Παπαφλωράτος. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από την κα Ματρώνη Δικαιάκου, δημοσιογράφο της Τηλεόρασης της Βουλής, τον Δρ. Ανδρέα Κούκο, ιστορικό και Πρόεδρο της Εταιρίας Μελέτης και Έρευνας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας (ΕΜΕΝΣΙ) καθώς και από τον συγγραφέα του βιβλίου.

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί με τρόπο συνοπτικό, αλλά συνάμα ακριβή και πλήρη, την εξιστόρηση της πλεύσης του Πολεμικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια της ιστορικά θυελλώδους περιόδου 1821-1945. Η έκδοση περιλαμβάνει σπάνια ντοκουμέντα και φωτογραφικό υλικό για πρώτη φορά διαθέσιμα στο αναγνωστικό κοινό.