Πλους στη Μουσική | A museac journey

987

Το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό “Γ.Αβέρωφ”και το  Ίδρυμα “Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης”   γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, μαζί με την Ιστορική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Σάββατο 21 Ιουνίου 14 και ώρα 19:30-21:30 στον χώρο ελλιμενισμού του Θ/Κ “Γ.ΑΒΕΡΩΦ”.

Μαζί τους οι “mandoloop” Μιχάλης Κονταξάκης (Μαντολίνο) και Αντώνης Βουμβουλάκης (Ηλεκτροκλασική κιθάρα), οι οποίοι μας ταξιδεύουν με μελωδίες Ελληνικές, μελωδίες μοναδικές.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό

Υπό την Αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

 

Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού

Το 1875 δημιουργήθηκε Μουσικό τμήμα που το αποτελούσαν Σαλπιγκτές και τυμπανιστές,με βαθμοφόρους εκπαιδευτές, αποσπασμένους στο Πολεμικό Ναυτικό από το Μουσικό τμήμα της μουσικής του Στρατού Ξηράς – της τότε Φρουράς Αθηνών

Το μουσικό τμήμα επέβαινε μόνιμα στη Ναυαρχίδα του Στόλου, καλύπτοντας συνάμα και όλες τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού γενικότερα, όπως: στο κεντρικό προγυμναστήριο Πόρου κατά τις περιόδους προπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων, παρελάσεις, θρησκευτικές τελετές, ορκωμοσίες, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κ.λ.π.

Η Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού έχει αντιπροσωπεύσει την πατρίδα μας πάρα πολλές φορές στο εξωτερικό, (σε παρελάσεις, θρησκευτικές τελετές, στρατιωτικά φεστιβάλ).

Έχει παρουσιάσει προγράμματα κι εκπομπές στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και έργο στον δισκογραφικό τομέα καθώς επίσης έχουν προβληθεί εκπομπές αναφερόμενες στην ιστορία και το έργο της.

Mandoloop

Ο Αντώνης Βουμβουλάκης (στην ηλεκτροκλασσική κιθάρα) και ο Μιχάλης Κονταξάκης (στα μαντολίνα…) είναι δύο φίλοι που από την μέρα της γνωριμίας τους, τους δημιουργήθηκε η ανάγκη να παίζουν μαζί μουσική και να πειραματίζονται. Αποτέλεσμα της σχέσης αυτής, είναι η μουσική πρόταση ”mandoloop’’. Έχοντας ως βάση τα μαντολίνα και τις κιθάρες πειραματίζονται με ήχους, μουσικές φράσεις και loops, ενώ μέσα από το «πείραγμα» μελωδιών και την έντονη παρουσία του αυτοσχεδιασμού, δημιουργούν μια μουσική ατμόσφαιρα που πρώτα από όλα απολαμβάνουν οι ίδιοι… Στην συγκεκριμένη παράσταση θα παρουσιάσουν συνθέσεις του Μιχάλη Κονταξάκη καθώς και διασκευές σε μελωδίες της κρητικής μουσικής.