Τελετή Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2016 Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» – Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» – Τριήρους «ΟΛΥΜΠΙΑΣ»

809

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Καρέ Αξιωματικών του Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ η τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του πλοίου, καθώς και του «Α/Τ ΒΕΛΟΣ» και της Τριήρους «ΟΛΥΜΠΙΑΣ».
Προηγήθηκε δέηση από τον Ιερέα του Πολεμικού Ναυτικού, Αρχιμανδρίτη Ιουστίνο Δ. Μαρμαρινό Συνταγματάρχη Στρατιωτικό Ιερέα, και στη συνέχεια ο Κυβερνήτης Πλοίαρχος Σ. Χαραλαμπόπουλος Π.Ν., αφού ευχήθηκε στα πληρώματα και στους προσκεκλημένους για Καλή Χρονιά, αναφερόμενος στις προκλήσεις των καιρών μας, επεσήμανε την ανάγκη να αντλήσουμε έμπνευση και αισιοδοξία από τα επιτεύγματα και την ιστορία των ένδοξων πλοίων μας.
Στην τελετή παρευρέθησαν ο Διοικητής της Διοικήσεως Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού Αντιναύαρχος Γ. Χριστόπουλος ΠΝ, ο Υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Υποναύαρχος Δ. Χέλμης ΠΝ, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Δ. Χατζηδάκης, ο Διοικητής Ναυτικής Διοικήσεως Αιγαίου Αρχιπλοίαρχος Π. Νασόπουλος ΠΝ, ο Διοικητής Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Πλοίαρχος Λ. Τσιαντούλας ΠΝ, ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Πλοίαρχος Α. Μιχέλης ΠΝ, ο Διοικητής του Μουσείου Αεροπορίας Σμήναρχος (Ι) Δ. Μυωτέρης, ο Διοικητής του Ιδρύματος «Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης» Αντιναύαρχος ε.α. Κ. Κυριακίδης, ο Υποναύαρχος ε.α. Δ. Μπαλόπουλος ως εκπρόσωπος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, ο Αντιναύαρχος ε.α. Κ. Μαζαράκης εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, ο κ. Κωνσταντίνος Κορωνάκης – δωρητής των νέων κάβων του πλοίου – και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρίνας Φλοίσβου κ. Σταύρος Κατσικάδης, κ.α. Στο ιστορικό πιάνο του Πλοίου ήταν ο Κελευστής Π. Παπανικολάου, ο οποίος επένδυσε μουσικά την τελετή.