Το βιβλίο «1900»

1057

Το βιβλίο “1900” «οι περιπέτειες του Παύλου Κουντουριώτη στον πρώτο υπερατλαντικό πλου με το Εύδρομο “ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ”» είναι έκδοση του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θ/Κ «Γ.ΑΒΕΡΩΦ». Οι συγγραφείς Στέφανος Μίλεσης και Πλωτάρχης Π. Τριπόντικας ΠΝ παρουσιάζουν ένα μοναδικό ναυτικό εγχείρημα του 1900, που αφορά στον πρώτο διάπλου του Ατλαντικού Ωκεανού από Ελληνικό Πολεμικό πλοίο.
Η αποστολή αυτή που είχε κύριο στόχο την παρουσίαση της Ελληνικής Σημαίας από το Πολεμικό Ναυτικό στους 60.000 ομογενείς της Αμερικής, εκτελέστηκε κατά την περίοδο, που για τη μικρή και πτωχευμένη, μετά τον ατυχή πόλεμο του 1897, Ελλάδα, τέτοια εγχειρήματα θεωρούνταν πολυέξοδα και μη πραγματοποιήσιμα.

Ωστόσο παρά τις αντιξοότητες, τα εμπόδια και τις ατυχίες, ο Κυβερνήτης Αντιπλοίαρχος Παύλος Κουντουριώτης, οι αξιωματικοί και το πλήρωμα του Ευδρόμου «Ναύαρχος Μιαούλης», με πρωτοφανή τόλμη και Ναυτική ικανότητα έφεραν σε πέρας το δύσκολο ταξίδι, διαπλέοντας τον Ωκεανό, για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και με ιστία για να μην καταναλώνουν καύσιμα, κατορθώνοντας ένα Ναυτικό Άθλο.
Το βιβλίο “1900”, που αποτελεί πολυτελή και συλλεκτική έκδοση, είναι πλαισιωμένο με σπάνιο φωτογραφικό υλικό και καλαίσθητα σχέδια από μελάνι και μολύβι σε χαρτί, του ζωγράφου Γεράσιμου Θωμά.

Τιμή πώλησης: 15€
Σημεία Διάθεσης:
Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θ/Κ «Γ.ΑΒΕΡΩΦ»,
«ΑΛΣΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ», Φλοίσβος – Τροκαντερό
Π. Φάληρο, τηλ. 210 9888211
από 10 Σεπτεμβρίου: Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού (ΠΟΝ)
Ιερά Οδός 102 (Βοτανικός) Αθήνα, τηλέφωνο 210 3466007