Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΠΝ και Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη

848

Tην Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 υπογράφηκε στο «Π.Ν.Μ. ΘΩΡΗΚΤΟ Γ. ΑΒΕΡΩΦ», Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη, από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Πάνο Λασκαρίδη.

Μέσω του Μνημονίου, προβλέπεται να υλοποιηθεί ένας μεγάλος αριθμός δράσεων με σκοπό  την προώθηση και πραγματοποίηση από κοινού δραστηριοτήτων, για την προαγωγή και την διάδοση του πολιτισμού, καθώς και την ανάπτυξη διεθνών πολιτιστικών ανταλλαγών, όπως:

  • Σχεδιασμός και συμμετοχή σε προγράμματα της ΕΕ, του ΕΣΠΑ, της UNESCO αλλά και των διεθνώς αναγνωρισμένων πολιτιστικών ιδρυμάτων και φορέων.
  • Δημιουργία ψηφιακού Ιστορικού και Πολιτιστικού Αρχείου/ Διαδικτυακής Εγκυκλοπαίδειας, με ειδικές αναλύσεις και σχόλια και επί θεμάτων, που άπτονται των ΕΔ και του ΠΝ.
  • Συνδιοργάνωση πολιτιστικών και ιστορικών εκδηλώσεων καθώς και άλλων συναφών δραστηριοτήτων και δρώμενων με στόχο, την ενίσχυση και ανάδειξη του ρόλου και της ιστορίας του ΠΝ και των ΕΔ, ιδιαίτερα στους μαθητές και τους νέους.
  • Οργάνωση εκθέσεων συλλεκτικών αντικειμένων, ευρημάτων και ενάλιων αρχαιοτήτων.
  • Διοργάνωση καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών θεματικών δραστηριοτήτων.