Περισσότερα

    Βιογραφικό Διευθυντού

    ΑρχικήΠΝΜ Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦΒιογραφικό Διευθυντού
    Αντιναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος ΠΝ

    Ο Αντιναύαρχος  Ιωάννης Καλογερόπουλος  ΠΝ αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων  το 1986. Έχει υπηρετήσει σε  μονάδες κρούσεως του Στόλου,  Αντιτορπιλικά, Φρεγάτες  και  Πυραυλακάτους, καθώς και σε επιτελικές θέσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και το Εξωτερικό.

    Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει: Εκπρόσωπος τύπου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Διευθυντής Προσωπικού στη Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης και στο Αρχηγείο Στόλου, Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού και Οργανώσεως στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), καθώς και Αρχιεπιστολέας του Αρχηγείου Στόλου. Επίσης έχει διατελέσει Κυβερνήτης στη πυραυλάκατο ΞΕΝΟΣ και τη Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ,  καθώς και  Διοικητής στη 2η Μοίρα Πυραυλακάτων (ΔΜΤΠΚ 2) , στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ), στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στη Ναυτική  Σχολή Πολεμου (ΝΣΠ) και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) επι διετία.

    Επιπρόσθετα έχει υπηρετήσει στο Επιτελείο της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ  (United States Central Command-USCENTCOM) στην Florida, συμμετέχοντας στην επιχείρηση Enduring Freedom, καθώς και στο επιτελείο της EUROMARFOR (European Maritime Force)  στην Ρώμη της Ιταλίας.

    Έχει αποφοιτήσει από τη Διακλαδική σχολή Επιτελών Άμυνας, την Ναυτική Σχολή Πολέμου, και την Σχολή Εθνικής Άμυνας, ενώ είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Δίοικησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στις Ευρωπαικές Σπουδές, καθώς και του Πανεπιστημίου LEICESTER της Μεγάλης Βρετανίας στη Δίοικηση Επιχειρήσεων. Τέλος έχει περατώσει to PFP Communication Course σε θέματα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στο SPITZ της Ελβετίας.

    Το Μάρτιο του 2023  τοποθετήθηκε στη θέση του Κυβερνήτη και Διευθυντή του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου ,Θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ.

    Έχει τιμηθεί με τα κάτωθι Παράσημα, Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις:

    • Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής
    • Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα
    • Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα
    • Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής
    • Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ΄ και Β΄ Τάξης
    • Διαμνημονεύσεις Ευδοκίμου Διοικήσεως Γ’ και Β΄ Τάξης
    • Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικών Επιτελούς Β΄ Τάξης
    • Διαμνημόνευση Ειρηνευτικών Αποστολών
    • Nastrino di merito (Ιταλία)